Christelijke Muziek & Concertagenda

Recensie Ave Maria, Isabel Delemarre

Ave Maria, Isabel DelemarreIsabel DelamarreChristian Faddegon
Klassiek
D.E. Versluis
Bestel cd 'Ave Maria'
Release-datum: november 2007
Ontvangen door CCAgenda: november 2007
Prijs: e. 12,50
Artikelcode: 1021 DEV-CF

Deze CD bevat verschillende uitvoeringen van het Ave Maria van bekende en minder bekende componisten. Uitgevoerd door de Duitse sopraan Isabel Delemarre en begeleid op orgel door Christian Faddegon.

Wat vind jij van deze CD/DVD?

Recensie

Leuk idee, deze CD met als hoofdthema het Ave Maria. De 21 uitvoeringen beslaan zo'n drie eeuwen (18e tot 20e eeuw), met een enkele uitschieter naar de 16e eeuw.
Sopraan Delamarre heeft een prachtige stem, warm van klank en in de hoogte helder als kristal. Samen met het ronde en beheerste orgelspel van Faddegon (Pieter Flaes orgel-Den Haag) ontstaat er een goed uitgebalanceerd samenspel dat uitnodigt tot onthaasting en bezinning.

Wat een prachtige Ave Maria composities bestaan er! Neem het Ave Maria van Alain. Zwevende harmonieën, een prachtige melodielijn en een heel bijzonder slot. Delemarre gebruikt een bijna jongenssopraan-achtig geluid; geheel in contrast met het warme romantische geluid dat zij laat horen in het Ave Maria van Rheinberger.
Delemarre klinkt overtuigend in het wat onbekendere repertoire (Goller!). Het Ave Maria van Gounod daarentegen is wat afwachtend en hier en daar onzuiver en de uitvoering van Caccini klinkt nogal afgemeten.
Het Vierge Marie is uitstekend uitgevoerd; zangtechnisch en interpretatief zeer sterk, evenals de prachtige compositie van De Kort- kippenvel!

De stem van Delemarre is technisch stevig en haar vertolkingen zijn (technisch) doordacht. Aan de andere kant mist het hierdoor soms aan vertelkracht en passie. Dit geldt tevens voor het (solo)orgelspel van Faddegon; het mag best iets minder bescheiden!
Delemarre zingt vooral heel mooi (legato) en is zeer goed verstaanbaar. Het type muziek lijkt op haar lijf geschreven.
De opnames klinken puur; als luisteraar waan je jezelf 'life' in de kerk aanwezig.
Een fijne CD om naar te luisteren!

Ida Gorissen

Reacties van bezoekers (geef ook een reactie):
Deze Recensie is gewijzigd op 2008-01-29 09:33:01, toegevoegd op 2007-11-23 16:45:03.